Dieren, Fotografie, Natuur

Samen scharrelen door Schoorl

De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen. Als afsluiter van een warme zomer, ben ik vaak wel weer toe aan koelere en knusse dagen. Kaarsjes en kacheltje aan in huis, tegen elkaar aan kruipen onder een dekentje, maar overdag nog een heerlijk najaarszonnetje op je gezicht. Perfecte temperaturen om te wandelen in het bos en het verkleuren van de bladeren levert altijd prachtige plaatjes op.

De afgelopen weken hadden we weer behoorlijk drukke weekenden. Maar wel allemaal even leuk. Begin van de maand hadden we ook nog een klein feestje te vieren: Lukas is alweer een half jaar oud! Echt bizar hoe snel de tijd gaat met zo’n klein ventje. Hij is volop aan het rollen en draaien, hij eet al bijna mee met de pot, soms zit hij al op handen en knieën en het liefst staat hij de hele dag! Hij is al zo sterk en heel erg in de ontdekkingsfase met zijn speelgoed en andere dingen. Alles gaat in zijn mond! En ondertussen lacht hij altijd naar alles en iedereen. 🙂

Ook waren mijn man en ik (op dierendag) alweer drie jaar getrouwd! We hebben gekozen om even met z’n twee (zonder Lukas) een weekendje ertussenuit te gaan. Dus hotel geboekt in Schoorl met uitgebreid ontbijt, en de hele dag wandelen in de Schoorlse duinen. Het was best fijn om even geen rekening met Lukas te moeten houden, en het voelde bijna als “vanouds”, de periode toen Lukas er nog niet was. Maar de volgende keer wordt het waarschijnlijk toch weer een weekendje met z’n drieën. Lukas is al zo’n onderdeel van ons gezin! En continu hadden we het over wat we konden doen als hij er wel bij was geweest. Het westen van het land zoeken wij niet snel op, maar het natuurgebied was erg mooi en bood volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en anders uitjes. Het is wel een behoorlijk eindje rijden, dus op de terugweg besloten we nog een tussenstop te maken bij de Oostvaardersplassen. Toch weer twee mooie natuurgebieden bezocht waar we nog niet eerder waren geweest 🙂

Heerlijk wandelen samen en genieten van de mooie natuur. Dan komen wij helemaal tot rust. En als je dan weer thuis komt, ben je fysiek ook lekker moe en voldaan. En wat is nou leuker dan dat te kunnen delen met je eigen kind? Juist omdat Lukas nu ook alles zo aandachtig kan bekijken, besef ik zelf ook soms weer even dat ik wat meer stil moet staan bij de kleine dingen. Zijn lach als hij naar Flip kijkt, hoe blij hij kan reageren als hij mijn man ziet, en hoe bijzonder een kastanje is als hij deze aandachtig bekijkt (en daarna in zijn mond stopt!). Het is echt genieten om dat te zien. Jammer dat je dan zo snel wordt opgeslokt in de drukte en het gehaast van de dag.

Ik weet dat je later je eigen babytijd maar moeilijk kan herinneren, maar ik hoop toch stiekem dat alles wat we nu al met Lukas ondernemen een soort basis legt in zijn eigen nieuwsgierigheid en liefde voor de natuur. Dus deze week toch nog maar weer een herfstwandeling met hem maken, want voordat je het weet zijn alle mooie kleuren alweer weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s