Burgerlijk, familie, Fotografie, Natuur

Voor alles een eerste keer.

Daar gingen we dan! Een hele auto vol geladen met babyspullen, en nog een kleine tas voor onze eigen kleren. Onze eerste vakantie met Lukas was een feit. De reis ging naar een leuk huisje in Zuid-Limburg. Het is al spannend genoeg voor mij, dus lekker in eigen land met de gemakken van een vakantiepark, dat vond ik wel zo fijn. En zodra het landschap een beetje heuvelig werd, waanden wij ons al in het buitenland.

Ik was alweer een paar weken aan het werk. En ik keek er echt naar uit om met z’n drieën voor het eerst op vakantie te gaan. Lukas liet al heel wat weken zien dat hij gewoon een topkind is en al best wat kan hebben, dus dat scheelde bij mij al heel wat stress. En ook wij zijn ondertussen expert geworden in het afstemmen van onze dag op zijn slaapjes en voedingen. Paar uur rijden in de auto zodat hij kan slapen, daarna even stoppen, Lukas wakker maken, alle drie even de benen strekken. En zo gingen we het land door.

Het huisje was super mooi gelegen en alles was goed voor elkaar. Alleen was het zowel binnen als buiten wel erg warm. Dus de dag bestond veelal uit verkoeling zoeken voor onszelf en Lukas. Veel de schaduw opzoeken, de auto in met airco, op het terras goed drinken, en vooral niet te veel willen. Dat laatste is soms wel moeilijk voor mij. We hebben uiteindelijk alsnog elke dag een (klein) uitstapje gemaakt. En wat is dat leuk met een kersvers kind. Alles is een eerste keer voor hem (en zo ook een beetje voor ons).

Ondanks dat Lukas best een beetje last had van zijn doorkomende eerste tandjes (!), was het een feestje om met ons vrolijke ventje de wereld te ontdekken. Kortom, een heerlijk afsluiting van de zomer. Ik had niet gedacht (wel gehoopt) dat het al zo goed zou gaan met Lukas, terwijl hij nog maar 5 maanden in ons leven is. Ik kan weer lekker werken, we hebben leuke dagjes ondernomen en ik kon weer met vriendinnen op stap. En wat is het dan heerlijk om thuis te komen bij Lukas. We worden altijd zo vrolijk van hem!

Afgelopen week is het schooljaar ook weer begonnen, want betekent dat mijn man ook weer aan het werk moest. En dat Lukas voor het eerst naar de opvang ging, was voor mama een beetje spannend, maar hij haalde er zijn hand niet voor om! Iedereen charmeert hij meteen met zijn lieve glimlach. Onze dagen zien er weer wat drukker uit, en ik ben weer terug bij mijn onrustige gevoel waar ik wel vaker last van heb (en wat het precies is, daar ben ik nog steeds niet over uit). Maar een dagje met Lukas maakt alles weer goed. Mijn prioriteiten zijn duidelijk verschoven, en mijn werk is voor mijn gevoel echt bijzaak geworden. Maar Lukas geeft ons die extra dimensie in het leven wat het net weer een stapje mooier maakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s