Buitenland, huwelijksreis, Natuur

Onze reis naar IJsland: dag 4 t/m 6

Afgelopen zomer konden wij eindelijk onze huwelijksreis maken naar de Faeröer eilanden en IJsland. Ik vertel jullie graag wat voor moois we allemaal hebben gezien. Eerst hebben we nog een korte tussenstop gemaakt op de Faeröer eilanden. Het verslag van de eerste paar dagen vind je hier.

Dag 4: nog meer schoonheid ontdekken

Na een goede nachtrust mochten we er weer op uit! Voor half 9 zaten we alweer in de auto. Eerst naar Saksun. Alleen al de route ernaar toe was zo ongelooflijk mooi. Dwars door een dal heen, langs een riviertje met aan beide kanten zulke mooie hoge groene bergen. Wij waren de allereerste toeristen ter plaatsen en konden zo even helemaal alleen van dit verlaten dorpje genieten. De rust, de stilte, de schoonheid. Zulke prachtige natuur kom je echt niet tegen in Nederland.

We reden door naar Tjornuvik. Een mooie lunchplek op het strandje van het dorp met uitzicht op bijzondere rotsformaties voor de kust. Men geloofde dat dit twee reuzen waren die door het zonlicht werden versteend. We reden door naar een volgend eiland: Eysturoy. Met nog een ongelofelijke mooie route kwamen we uit in Gjogv. We reden langs de hoogste berg van de Faeröer, al was de top door de hoge mist niet te zien. Eenmaal bij Gjogv hebben we een wandeling gemaakt naar een hoge klif boven het dorpje. En ja hoor, daar konden we ze ineens super goed zien: de papegaaiduikers! ik was helemaal verliefd.

Dag 5: de reis gaat verder

Het was voor ons alweer de laatste dag op de Faeröer eilanden. We wilden graag een wandeling maken bij Klaksvik, maar helaas was het zo mistig en regenachtig dat we haast niks zagen. Om daar een berg te gaan beklimmen is niet verantwoord. Toen maar een beetje rondtoeren langs allerlei leuke dorpjes en vele kleine watervallen langs de bergen. Voordat we weer moesten inchecken bij de ferry hebben we ook nog wat in Tórshavn gestruind.

De avond en nacht brachten we weer door op zee. En dit keer de Atlantische Oceaan! Deze was wel wat wilder dan de Noordzee en dat voelde we behoorlijk in onze maag. Veel geslapen hebben we dan ook niet.

Dag 6: de aankomst op IJsland

De volgende dag was de zeeziekte al snel vergeten, omdat we tijdens het ontbijt ineens al de kust van IJsland zagen liggen. Het was prachtig mooi helder weer. We gingen snel naar buiten om op het dek nog meer te kunnen zien. En hoe dichterbij we kwamen, hoe indrukwekkender en hoger en ruiger de kustlijn werd. Wauw… en we vonden de Faeröer eilanden al zo mooi, dit ging echt nog een level hoger.

Na het aanmeren van de ferry en een controle van de IJslandse douane zaten we helemaal hyper in de auto! We waren op IJsland! Echt nu al geweldig. We zaten nog maar 10 minuten in de auto, hadden al een eerste waterval gezien en de omgeving en landschappen waren meteen zo divers. Het land had die eerste dag al meteen een nog grotere indruk op ons gemaakt dan de Faeröer.

Onze eerste dag op IJsland moesten we al meteen best een stuk rijden naar onze eerste overnachtingsplek. Maar dat is zeker geen straf in zo’n land. We keken alleen maar naar buiten, zetten af en toe de auto even stil om nog meer van het landschap in ons op te nemen, en de grijns op ons gezicht ging er gewoon niet meer af. Het was alleen maar: “wauw kijk dat, oh jeetje moet je dat zien, kijk nou hoe mooi!” Uiteindelijk kwamen we eind van de dag aan bij een super leuk klein huisje met uitzicht op de gletsjer. Ons hoofd zat weer helemaal vol van alle indrukken en het hutje was een heerlijk plekje om bij te komen. En de volgende dag mochten we weer op pad. Wat waren we een bofkonten!

Wil je weten hoe onze reis verder verliep? Lees het vervolg binnenkort op mijn blog!
Kan je niet wachten? Bekijk dan alvast wat foto’s van onze reis!

Een gedachte over “Onze reis naar IJsland: dag 4 t/m 6”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s