Buitenland, huwelijksreis

IJsland: onze reis gaat door!

We hebben eindelijk definitief bericht ontvangen van de reisorganisatie, en het gaat door! We gaan onze lang geplande rondreis naar IJsland eindelijk maken! De huwelijksreis die we zo graag wilden doen samen gaat door. Ik moet het de hele tijd tegen mezelf zeggen, want ergens geloof ik het nog steeds niet. Een maand vooraf kregen we bericht. Al die tijd zaten we in spanning of het wel of niet doorging, alle coronaberichten rondom reizen naar het buitenland hielden we nauwlettend in de gaten. En mij verheugen op de reis deed ik nog niet, want wat nou als het niet door zou gaan?!

Sowieso had ik de laatste tijd echt buikpijn van de spanning en had ik af en toe de gedachte “laten we het maar gewoon annuleren, want misschien kunnen we door de vele maatregelen wel helemaal niet genieten van de reis, en dan moet je ook nog maar hopen dat je op tijd bent gevaccineerd anders moet je weer een negatieve test bewijzen en misschien wel in quarantaine, etc.” Je snapt het wel er ging veel in mijn hoofd om en ik had helemaal geen zin in zoveel gedoe vooraf. Maar ondertussen dacht ik ook: “Ik wil zo graag, en ik wil het niet wéér verplaatsen of annuleren!”

Uiteindelijk is nu dus het hoge woord eruit en zullen we nog steeds wel veel zaken moeten regelen vooraf, maar nu het vanuit de reisorganisatie kan laten we deze kans natuurlijk niet voorbij gaan. Dus alle rompslomp eromheen om de grens over te kunnen, dat moet dan maar.

Aanstaande 4 oktober zijn we alweer 2 jaar getrouwd, maar komende juli gaan we dus eindelijk onze huwelijksreis maken. Een collega zei al voor de grap: “Dan ben je daarna dus eindelijk echt getrouwd!” We hadden er lang voor gespaard en al onze bruiloftsgasten hadden er een bijdrage aan geleverd en nu gaan we het doen! Oké ja, ik val in herhaling. Je snapt vast mijn enthousiasme.

Mijn gedachten zijn nu meteen in volledige voorbereidingsmode. Wat moet er mee? Wat moeten we regelen? Wat moeten we nog kopen? Waar halen we de buitenlandse valuta vandaan? Wie past op Flip? Waar gaat onze route langs? Etc. etc. Alle boekjes, lijstjes en planningen zijn weer uit de kast gehaald en op mijn telefoon en laptop staan alweer 10 sites van IJsland en de Faeröer eilanden open.

Op een gegeven moment keek ik naar het weerbericht op IJsland: 8-10 graden Celcius. Ik vroeg aan mijn man, die met een korte broek en een koud biertje in de tuin zat: “Weet je zeker dat je nog naar IJsland wilt? Als het in Nederland een heerlijke zomer wordt rond de 20-25 graden, dan zitten wij dus met een dikke jas en lange broek ergens net onder de noordpoolcirkel.” Hij moest er wel om lachen, als er iemand is die juist NIET van te veel warmte houd, dan is hij het wel (en ik ben juist de zonaanbidder van ons twee). Tja, het land heet niet voor niets IJsland natuurlijk. Het is wel de perfecte temperatuur om veel te wandelen en van alles te ondernemen. En dat gaan we zeker doen! Wandelschoenen aan, eten mee, camera mee en proberen de prachtige natuur vast te leggen voor de mooie herinneringen.

Wij zijn nog nooit op een rondreis geweest. Bijna elke dag ergens anders slapen en elke dag vele kilometers afleggen in de auto. Ik ben heel benieuwd wat ik ervan vind. Op mijn eigen social media zie ik al een poosje ontzettend mooie foto’s van IJsland en de Faeroër voorbijkomen. Het kan gewoon niet dat die landschapen tegen gaan vallen!

Ik kan in ieder geval niet wachten! Wil jij onze reis volgen? Volg mij op Instagram @ditisannemiek. Ik zal vast wel een keer wat foto’s, verhalen of video’s delen met jullie. Maar niet te veel tijdens de reis, want we gaan natuurlijk vooral genieten van het prachtige land én van elkaar! 😉 Achteraf kunnen jullie wel een uitgebreid verslag verwachten, want ik vind het heerlijk om naderhand alle foto’s uit te zoeken, over alles te schrijven en op die manier alles te herbeleven.

3 gedachten over “IJsland: onze reis gaat door!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s