Buitenland, huwelijksreis

Voorbereiding huwelijksreis: wel of niet?

Tja,.. onze huwelijksreis. Gaat het door of niet? Al ruim 1,5 jaar staat deze gepland. Eerst in juli 2020, maar door corona is alles verplaatst naar juli 2021. En weer is het spannend: gaat onze reis door of niet?

We wisten het meteen toen we plannen maakten voor onze trouwdag. We gaan naar IJsland op huwelijksreis! Allebei willen we daar heel graag de mooie ruwe landschappen aanschouwen. Het is geen goedkope reis, dus we vonden het een mooie bestemming als huwelijkscadeau van onze bruiloftsgasten. Vrij snel na onze bruiloft hebben we dan ook de reis gepland. Want je moet er tegenwoordig snel bij zijn om een plekje te bemachtigen op het eiland. De bestemming is steeds populairder en op een gegeven moment zijn gewoon alle slaapplekken op het eiland bezet.

Nadat we een super mooie rondreis hadden uitgekozen en ook de keus hadden gemaakt met eigen auto en veerboot via de Faeröer eilanden naar IJsland te reizen, stond ik te trappelen om te gaan. Ik had me al helemaal ingelezen over de mooie landen en een route uitgestippeld langs alle highlights.

Maar helaas bracht ook hier corona roet in het eten. En al het enthousiasme over onze reis maakte, toen de zomer naderde, steeds meer plaats voor spanning: kunnen we überhaupt nog wel op huwelijksreis naar die mooie plekken? In juni 2020 kregen we bericht van onze reisorganisatie, en het antwoord was: nee. We hebben de reis toen een jaar verplaats, met de gedachte: “Dan is corona wel voorbij.” Nooit hebben wij destijds gedacht dat die pandemie nog wel veel langer zou duren…

Dus net als vorig jaar zitten we nu weer in spanning… ik hoop over een paar weken meer te horen van de reisorganisatie. Of is geen bericht goed bericht? En als we dan wel gaan? Dan heb ik zo een ‘draaiboek’ liggen voor de reis. Dus ook al is het last-minute, wij willen dolgraag! En als controlfreak zal ik gelijk in de planning-modus springen. Wat hebben we nodig, wat moet mee, wat moet ik regelen, wie verzorgt Flip, etc. Al vind ik het wel erg jammer dat je je nu niet zo kan verheugen op de reis als dat je normaal zou doen. Normaal zou ik al lang en breed druk met voorbereidingen bezig zijn en nog meer inlezen over alle mooie plekken. Maar er blijft nu nog wat knagen in je achterhoofd, en je kan niets anders doen dan afwachten…

Want wat als het nou weer niet door kan gaan? De reis die we willen maken kunnen we niet heel makkelijk verplaatsen. We willen minstens drie weken weg om het land te ontdekken, en dan zitten we gelijk vast aan de zomervakantie, omdat mijn man in het onderwijs werkt. Maar ik blijf de reis niet verplaatsen. Mijn man heeft wel goede hoop. Ook al is het met een negatieve test, en een paar beperkingen, dan moeten we prima de reis kunnen maken als het aan ons ligt. Maar die beslissing is helaas niet aan ons.

Kortom, we gaan het zien…

Een gedachte over “Voorbereiding huwelijksreis: wel of niet?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s