Burgerlijk

New York City: de plek waar ik mijn man ontmoette

Voor ons is 5 mei, niet alleen de dag van de vrijheid. Vandaag zijn mijn man en ik alweer 8 jaar samen. Al 8 jaar delen wij ons leven met elkaar en hebben al heel wat meegemaakt. En nu zijn we ook al bijna 1,5 jaar getrouwd. Je kijkt dan toch weer even terug op de heerlijke tijd die achter je ligt. En bij ons blijft ons liefdesverhaal toch wel bijzonder, en we denken er geregeld aan terug.

Waarschuwing: deze blog kan wat zoetsappig zijn.

Het begon allemaal met een studiereis naar New York City. Ik had eigenlijk al besloten om te stoppen met mijn PABO-opleiding, maar deze reis was al betaald en gepland, en ik had toestemming om dat als ‘afscheid’ nog mee te maken. Er gingen veel klasgenoten mee met de reis maar ook een clubje studenten van de lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Het maakte ons niet zoveel uit, hoe meer lieden, hoe meer vreugd. Maar je raad het al: mijn man hoorde bij dat clubje studenten van het voortgezet onderwijs.

In het begin ga je op zo’n reis toch vooral met ‘je eigen bekende mensen’ om, maar na een paar dagen werd het al wat meer gemengd. We sliepen die hele week in een hotel, waarbij al onze kamers bij elkaar in één gang lagen. Na een druk programma van toeristische highlights, scholen en cultuur bezoeken werd er ’s avonds dan ook veel met elkaar nagepraat op één hotelkamer met een paar biertjes erbij. Dat was het moment dat ik ook met mijn man aan het kletsen kwam. Ik zag hem als een sexy, knappe, gespierde kerel die uitgesproken, zelfverzekerd en aanwezig was, het compleet tegenovergestelde van mij, maar de klik was er gelijk. Al hingen ook heel veel andere meiden aan zijn lippen. Hij was populair en iedereen wilde bij hem in zijn buurt zijn, dus ik dacht alleen maar: die is veel te hoog gegrepen voor mij.

Achteraf vertelde mijn man dat hij mij al veel eerder op het oog had, en natuurlijk totaal niet in de gaten had dat ook andere meiden interesse in hem hadden.

Tot een aantal klasgenoten door kregen dat ik hem wel een leuke jongen vond. En zij gingen stiekem een beetje regelen dat wij heel toevallig elke keer bij elkaar in de buurt waren. We leerden elkaar op die manier steeds beter kennen en zo kwamen we erachter dat we in Nederland maar drie kilometer (!) van elkaar vandaan woonde. En daar moet je dan dus helemaal in New York achter komen?! Toen was voor mij wel duidelijk: dit is een match made in heaven. We hadden onze klasgenoten niet meer nodig, want we zochten uit ons zelf elkaar steeds meer op. Ook maakten we op de terugreis al plannen om elkaar in Nederland weer op te zoeken.

Eenmaal terug van de reis konden mijn ouders al van een afstand ruiken (of het was die belachelijke glimlach op mijn gezicht?) dat ik iemand ontmoet had. En zo kwam dus van het één het ander. Na een paar weken gingen we elk apart met onze vrienden, (maar stiekem toch ook samen, want we zochten elkaar op tussen die 10.000 man) naar het bevrijdingsfestival in Zwolle. En daar hebben we onze relatie officieel gemaakt!

En toen is het heel snel gegaan. Vooral als je nu 8 jaar later erop terugkijkt. Wat hebben we veel gedaan in die tijd! Na een paar maanden gingen we al voor het eerst op vakantie, na 3,5 jaar gingen we samenwonen, in de tussentijd hebben we allebei onze studie afgerond, na 5,5 jaar hebben we samen een huis gekocht, en na 6,5 jaar zijn we getrouwd. Ik moest er dus helemaal voor naar New York City om hem te ontmoeten, maar uiteindelijk heb ik mijn maatje voor het leven gevonden.

We hopen wel ooit nog eens terug te keren naar New York om de stad die ons heeft samengebracht nog eens te bezoeken, want destijds hadden we natuurlijk alleen maar oog voor elkaar! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s