Burgerlijk

Het uitje van de week: winkelen op afspraak

Wanneer winkelen op afspraak voelt als HET uitje van de week, dan weet je dat je veel te veel binnen zit. En dat is ook zo. Maar ja, zoveel kan je ook nog steeds niet. En als je collega’s vertellen dat ze afgelopen weekend WEER hebben gewandeld in het bos met de kinderen, dan weet je dat ook zij weinig boeiends beleven.

Maar winkelen op afspraak dus. Heb jij het al een keer gedaan? Ik hoorde van meerdere mensen dat het nog best een drempel is. Je voelt je verplicht iets te kopen, je zit vast aan een afgesproken tijdstip en dan heb je ook nog beperkt de tijd om te winkelen. Maar ik heb soms ineens zo’n ‘shop-drift’. Maandenlang kan ik niks kopen (los van de gebruikelijke boodschappen), en dan ineens heb ik de drang om allerlei leuke dingen aan te schaffen. Kleding, plantjes, vogelvoer, hebbedingetjes voor in huis… Alles wat ik in die tussentijd ergens een keer voorbij heb zien komen; “oh, dat is wel leuk!”, dat wil ik dan toch ineens allemaal kopen.

Een paar weken geleden was dat ook het geval. Maar goed, je kon dus nog niet vrijblijvend ergens naar binnen lopen. Dan toch maar online shoppen. Kleding besteld, boeken besteld, nieuwe plantjes besteld. En ja, ook al koop je het allemaal via één website, toch komen al je pakketjes op één of andere manier allemaal apart. Dus je staat zo drie keer op een dag de postbode te ontvangen. Flip vond het wel leuk, want: “Hé een nieuwe doos! En hé, een nog grotere nieuwe doos!” Dus wij blij, hij blij.

Totdat je dan toch iets hebt besteld wat niet helemaal past… En daarom koop ik dus toch liever niet online, want je weet met kleding nooit helemaal zeker of het gaat passen en het is soms best een gedoe om een item weer retour te doen. Je moet het enigszins weer netjes terug krijgen in de verpakking, dan moet er een retour formulier bij, en dan moet je het afgeven aan de pakketservice. En in sommige gevallen moet je dan ook nog zelf betalen voor het opsturen van het pakket! In dit geval ging het om een jurkje die ik gelukkig gratis bij een kledingwinkel kon afgeven. Toen dacht ik: als ik er dan toch heen moet, dan kan ik net zo goed een winkelafspraak maken en kijken of ik het kan ruilen voor iets anders. Dus zo ging het. Ik had nu toch een stok achter de deur en vond het heerlijk om weer even ‘normaal’ te kunnen shoppen. En ja, ik heb het jurkje geruild en er een andere outfit voor gekocht. En ik stond na 10 minuten zelfs alweer buiten! Terwijl ik een half uur de tijd had.

Uiteindelijk was het online shoppen dus toch best goed bevallen. Daarom heb ik mijn man meegesleurd naar de Intratuin op Tweede Paasdag. Want naast de nieuwe plantjes, had ik nieuwe potjes nodig, ik houd gewoon van de Intratuin, en ik wilde niet alleen shoppen. Lekker makkelijk online een afspraak gemaakt voor hem en voor mij en gaan met die banaan. Je had minimaal een half uur de tijd, maar we hebben daar een uur rondgelopen. Zonder te worden weggestuurd. En het voordeel: het is heerlijk rustig. Je loopt er zeker niet alleen, maar normaal zijn die grote winkelketens hartstikke druk op de feestdagen.

Dus uiteindelijk is dat winkelen op afspraak nog niet zo erg. Alleen moet je het dan niet doen zoals mijn buurvrouw: die kwam laatst gestrest en hijgend thuis omdat ze bij drie winkels een afspraak had, elk 20 minuten na elkaar. En ze moest dus nog behoorlijk haasten om op tijd bij die volgende afspraak te zijn. Tja, dan is het relaxed shoppen er wel af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s