Fotografie, Natuur

De schoonheid van de Waddeneilanden

Mijn ouders gaan meerdere keren per jaar wel een weekendje weg in Nederland. En ik word dan vaak gevraagd om weer op Mikkie te passen. Ik kan wel zeggen dat Texel hun favoriete bestemming is. En ik begrijp het volkomen, want het is een heerlijk eiland. Het is niet ver rijden vanuit het noorden van Nederland en zodra je van de boot afstapt laat je gelijk alle drukte en stress achter je. Ikzelf ben ook echt dol op de Waddeneilanden.

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De TV-TAS. Wie kent ze niet? Alle vijf de Waddeneilanden heb ik al eens bezocht. Op Ameland ben ik zelfs ten huwelijk gevraagd! Ja, dan kan het niet anders dat ze een speciaal plekje krijgen in je hart. Alle vijf zijn het heerlijke plekken om tot rust te komen. En doordat het geen grote eilanden zijn is het overzichtelijk en binnen een paar dagen kan je de mooiste toeristische plekken bezoeken. En dan kan je alle tijd nemen om alleen nog maar te ontspannen.

Ik vind de Waddeneilanden super fotogeniek. Vooral sinds ik meer met fotografie bezig ben. Als we er zijn ga ik toch vaak op jacht naar die ene mooie strandfoto, die close-up van een wadvogel of naar een zonsondergang om je vingers bij af te likken. Hieronder een paar mooie plaatjes van Texel, Vlieland en Ameland. Terschelling en Schiermonnikoog heb ik heel wat jaren geleden bezocht, dus daar heb ik (nog) geen mooie foto’s van. Hoog tijd om die nog maar weer eens te bezoeken dus!

Het witte scheve kerkje van Den Burg. Een typisch Texels plaatje.

Aangezien veel plekken op de eilanden rustgebieden voor dieren zijn, is een verrekijker echt een must om bijzondere diersoorten te ontdekken. Je vind veel vogelkijkhutten op de eilanden waar je mooie observaties kan doen.

Schaapjes op de dijk. Ook een typisch beeld voor de Waddeneilanden.

Meeuwen heb je ook overal. En niet alleen op het strand. Ze komen op alles af wat eetbaar is en zijn best brutaal. Laat dus vooral niet je kaas van je brood eten!

Elk waddeneiland heeft zijn eigen vuurtoren. Vaak kan je ze beklimmen en heb je een mooie uitkijk vanaf het hoogste punt. De vuurtoren van Vlieland wordt ‘de kleine kabouter’ genoemd. Hij is niet zo groot, maar dat is in dit geval ook niet nodig, omdat hij al op een hoge duin staat.

Dreigende donkere luchten op Ameland. Op de Waddeneilanden kan je alle weersoorten wel tegenkomen, en allemaal creeëren ze prachtige landschappen.

Diverse grazers worden in de duinen gebruikt als ‘natuurlijke grasmaaiers’ en helpen de batuurgebieden open te houden.

De stranden en duingebieden zijn eindeloos. Breed en (vaak) super schoon. En een zonsondergang hoort daar natuurlijk bij. Geen één is hetzelfde.

Een van mijn persoonlijke favorieten: de Slufter op Texel. Een super mooi gebied wat in open verbinding staat met de Noordzee.

Niet iedereen bezoekt de Waddenzee-kant van de eilanden. Deze is vaak minder toeristisch. Hier heb je geen strand, maar wel droge wadden als het laag water is. En daar kan je weer veel wadvogels spotten!

Parachute springen: staat het op je bucketlist? Dan is Texel een prachtige locatie om te doen. Ik heb zelf hoogtevrees, maar mij is uit betrouwbare bron verteld dat het echt een kick geeft en je een prachtig uitzicht hebt zo hoog in de lucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s