Burgerlijk, Voedsel

Mijn 15 (niet zo) guilty pleasures.

Een poosje geleden had ik het met mijn man erover. Heb jij nog geheimen of guilty pleasures waar ik vanaf moet weten? (Zo af en toe even checken bij elkaar 😉 ) … Maar nee, wij hebben geen geheimen voor elkaar. Hij weet dus al langer dat ik soms door de weeks een zak chips leeg eet in mijn eentje. Al voel ik mijzelf er altijd wel heel guilty over. Maar dat heeft volgens mij meer te maken met het feit dat het gewoon heel erg lekker maar ontzettend ongezond is.

Ten eerste. Waarom noemen we het een quilty pleasure? Als je het internet afstruint, dan kom je heel veel andere mensen tegen die hetzelfde doen. Eigenlijk zijn ze dus ontzettend herkenbaar, en daarom helemaal niet zo guitly. Want zeg nou zelf, in 2021 hebben we alles ondertussen toch wel een keer gedaan of meegemaakt?! Dus als ik als bijna 30-er lekker naar Frozen wil kijken, dan voel ik mij daar totaal niet schuldig over. Disneyfilms zijn voor alle leeftijden!

Wil jij weten welke (niet zo) quilty pleasures ik nog mer heb? Check dan deze lijst. En ja, veel gaan toch wel over voedsel.

 1. Een hele zak chips leegeten als ik alleen thuis ben. Oké deze had ik al verklapt. Maar soms snak ik echt naar een hartige bite. En chips is sowieso mijn zwakke plek. We proberen dan ook vaak doordeweeks geen chips in huis te hebben, want anders gaat het dus op. Vooral nu ik veel thuiswerk.
 2. Te veel chocolade eten. Eigenlijk hetzelfde als punt 1. En ja, die hele reep moet gewoon op.
 3. TV-programma’s kijken zoals Temptation Island, de Familie Meiland of de slechtste chauffeur van Nederland. Mijn moeder was nooit een fan van deze programma’s en vond dat ik ze maar niet moest kijken. Maar van de drama en het leedvermaak kan ik gewoon smullen.
 4. Disneyfilms kijken. Dit hoef ik niet uit te leggen toch? En ook nog lekker meezingen met de liedjes.
 5. Verslaafd zijn aan social media. Om de 10 minuten toch maar weer even Instagram en Facebook checken, terwijl ik weet dat er niet zoveel bijzonders op te zien is. Zelfs voor het slapen gaan, terwijl ik 5 minuten geleden op de wc- nog heb gekeken.
 6. Online shoppen, maar niks kopen. Allerlei leuke kleding of hebbedingetjes verzamelen in mijn digitale winkelmandje en uiteindelijk niks kopen, omdat ik het niet nodig heb of het te duur is.
 7. Wegdromen bij mooie, veel te dure huizen op Funda. De mooiste huizen bekijken op makelaarsites, en wegdromen bij de gedachte dat je daar zou wonen. Maar ondertussen zijn de huizen veelste duur en kan je dat nooit betalen.
 8. Zingen onder de douche. Wie niet? En ja, omdat mijn oma een keer zei dat ik mooi kon zingen ga ik ervan uit dat ik een ster ben. Gewoon, omdat het kan.
 9. Na een avond in de kroeg te lui (of te teut) zijn om mijn make-up eraf te halen. En dus wakker worden op een kussen vol zwarte vlekken, en met een gezicht als een panda. Ach ja, de day-after moet je je toch niet te veel tonen aan de buitenwereld.
 10. Natuur en milieu heel belangrijk vinden, maar soms winnen de emoties. Op een zwak moment koop ik avocado’s uit Brazilië en houd ik ’s avonds het liefst een BBQ voor alle familie. En ja, dat veel te verre mooie land plek op de wereld wil je toch ook zelf een keer bezoeken. Het is de eeuwige struggle tussen mijn geweten en emoties. En soms winnen toch echt mijn emoties.
 11. Boeken lezen met seks. Mannen kijken porno, ik lees een heerlijk romantisch boek met veel seks. Neem Fifty shades of Grey, of After. Heerlijk wegzwijmelen in gedachten bij de knappe mannen.
 12. Kant-en-klare lasagne uit de magnetron. Zo verkeerd, maar die gesmolten plastic kaas alleen al, heer-lijk. En vooral als ik een dag lang hebt gewerkt, want dan wil ik het liefst alleen nog maar vet comfortfood.
 13. Kliekjes bewaren in een bakje in de koelkast, om ze na 6 dagen alsnog weg te gooien (en dat wist je dus eigenlijk al toen je dat hele bakje zo geduldig maakte). Met alle goede bedoelingen om niet te veel voedsel weg te gooien. Maar ja, je vergeet toch dat het er ligt.
 14. Zelden tot nooit weerstand kunnen bieden aan de ham-kaas croissantjes, kaas- of frikandelbroodjes van de AH to go op het station. Voor mijn eigen belang is het maar goed dat ik tegenwoordig nog maar weinig met de trein reis. Maar in mijn studententijd was het bijna elke week vaste prik, eerst nog even een snack halen en dan de trein weer in.
 15. Mijn hele leven op dieet zijn. Ik ben een vrouw die worsteld met haar gewicht. Ik ben niet zozeer te zwaar, maar heb wel aanleg te zwaar te worden als ik er niet op let. Dus ik kan niet alles eten wat ik wil. Na een zwak moment (lees punt 1, 2, 10, 12 en 14) moet ik echt weer nieuwe wilskracht vinden om een nieuw dieet te starten of weer verder te lijnen. (Ter zelfbescherming stuur ik, nu in corona-tijd, mijn man om boodschappen, zodat ik zelf geen ongezonde snacks mee kan nemen uit de winkel. Dat helpt wel een beetje.)

Mijn guilty pleasures zijn denk ik dus lang niet zo guilty. Dus ik geniet er maar gewoon van. Al hadden mijn man en ik onszelf afgelopen weekend nog wel op een echte guilty pleasure betrapt! Na een wandeling van 10 kilometer, reden wij rond lunchtijd langs de MC-Drive en hebben veel te veel eten besteld. En als een stelletje criminelen zaten we met een hamburger op schoot in de auto, op de parkeerplaats van de MC Donalds al het eten soldaat te maken. Toen voelde ik mij echt heel slecht, en ik zal mieters vol daarna.

Heb jij een (niet zo) guilty pleasure die je wilt delen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s