Burgerlijk, Dieren, Kat

Thuiswerken met Flip

Ik zal niet de enige zijn, maar in deze corona-tijd maak je gewoon een stuk minder mee. De dagen lopen in elkaar over en ik zit heel veel thuis. Vooral omdat ik nu thuis werk, voelt weekend al lang niet meer als weekend. Want tussendoor de keuken opruimen, of toch even de wasmachine aandoen, dat doe je al snel in je pauze van het werk. Mijn man werkt wel buiten de deur, dus ik breng mijn dagen nu veelal door met Flip. En Flip zal Flip niet zijn, als hij zijn aandacht niet opeist.

Wil je weten hoe dat dan gaat met thuiswerken? Nou, niet altijd makkelijk. Mijn aantekeningen zitten onder de rode kattenharen, en soms moet ik mij in bochten wringen om bij het toetsenbord te kunnen. Want ja, bovenop die laptop, of op de arm van het baasje, dat ligt nou eenmaal het lekkerst. Ook tijdens video-calls met collega’s, loopt er vaak een rode schaduw langs mijn webcam. Waarom duw je Flip dan niet weg zou je denken? Als je een dierenliefhebber bent, dan weet je wel waarom niet. Het is gewoon heerlijk om zo’n beestje rond te hebben dartelen. Dan ben je tenminste niet helemaal alleen. En Flip is ook niet graag alleen. Als je hem opsluit, maar hij WEET dat jij er wel bent, dan stopt hij niet met mauwen en aan de deur krabben, tot je toch de deur opendoet. Ja klopt, Flip heeft ons goed getraind. Maar zo zijn katten, en ik houd van ze. Als hij gewoon lekker op de hoek van het bureau ligt te slapen in de zon, dan wordt je weer helemaal verliefd. Even een aai over zijn bol, een gelukkige blik van hem en mijn dag is weer goed.

En wanneer mijn man thuis komt, kan ik tijdens het avondeten weer vol liefde vertellen hoe Flip zich had gedragen die dag. Want ja, meer heb je ook niet te melden als je 24/7 met elkaar in huis zit.

Een gedachte over “Thuiswerken met Flip”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s