Burgerlijk

2021: Wandelend of rennend het nieuwe jaar in?

Zo rond oud en nieuw is het natuurlijk erg gebruikelijk om terug te kijken naar het oude jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Al valt er bij 2020 natuurlijk niet heel veel terug te kijken… Dus slaan we dat dan maar over? 2020 gaat toch de boeken in als een ‘verloren jaar’. En ook wij hebben veel plannen van 2020 moeten uitstellen naar 2021. Met als resultaat dat iedereen heel hoopvol naar 2021 kijkt. Want een nog slechter jaar dan 2021 kan toch niet? Ikzelf houd de boot nog een beetje af. Want als ik iets hebt geleerd van 2020 is dat je flexibel moet zijn.

En dat niet alleen. Ik heb ook geleerd van 2020 dat je moet genieten van de kleine dingen. Ik als grote controlfreak ben vaak bezig met de volgende stap. Of juist met de volgende drie stappen. Weekenden waren vooraf al gepland, ik keek er naar uit. Mijn planning en agenda voor het werk was altijd weken vooraf al tip top in orde. Maar ja, als door een lockdown alles ineens wegvalt. Dan kan je niet zoveel meer plannen.. want je weet niet wanneer je weer iets ‘normaal’ kan doen. Mijn planning viel dus weg, en ineens heb je meer ruimte om naar de tegenwoordige tijd te kijken. Zo kwam ik tot het besef dat ik meer tijd voor mezelf wilde, juist om hier meer bij stil te staan en dat ik toch een stuk waardering op mijn werk mis. Deze stukjes ‘besef’ sla is soms wat gehaast over. Maar wij hebben een heerlijk leven. Dus waarom dan daar niet wat meer bij stil staan?

Dus genieten en flexibel zijn. Zie het als nieuwe voornemens voor 2021 (naast dat gezonde dieet wat ook nog op de planning stond 😉 ). Iets wat ik toch maar mooi heb overgehouden aan 2020! Maar ik zou Annemiek niet zijn, als ik ook voor 2021 natuurlijk al meerdere wensen heb staan. Zo hoop ik dat we eindelijk onze huwelijksreis kunnen maken in juli. We zitten ook over een kindje te denken, willen de badkamer nog verbouwen, mijn man moet opzoek naar een nieuwe baan, en ikzelf zit er ook aan te denken om van baan te wisselen. Dus als die plannen allemaal door kunnen gaan, dan wordt het een heel bewogen jaar voor ons. En de keuzes zijn niet niks, dus dat is ook wel weer heel spannend… nog grotere stappen in het volwassen leven nemen…

Maar ik ben niet te hoopvol. Want wat we ook van 2020 hebben geleerd, is dat alles ineens heel anders kan lopen. Dus dat men nu al (gehaaste) voorspellingen doet dat we tegen de zomer van 2021 weer zo snel mogelijk terug kunnen naar ‘normaal’ als alle vaccinaties succesvol zijn, dat moet ik toch eerst nog maar even zien. Zes maanden vooruit plannen kon in 2019 nog wel, maar nu echt niet meer. Dus ik ga het nieuwe jaar wandelend in. Meer flexibiliteit en genieten van het leven. Ook als we weer terug kunnen naar het ‘normaal’. Rust pakken, genieten en wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s