Dieren, Kat

Flip, de kat met een voorkeur

Bij deze leg ik me er bij neer: Flip vind mijn man leuker dan ik. Zodra hij thuiskomt gaat Flip gelijk bij hem op schoot zitten, ook als hij één seconde daarvoor heerlijk bij mij lag te soezen. Dat ik hem elke dag voorzie van nieuw eten, schoon water en een verschoonde kattenbak maakt hem blijkbaar niks uit.

Eén van onze eerste ontmoetingen met Flip. Een ondeugende kitten die in de keukenhanddoek hing.

Even een kleine geschiedenisles: onze kat Flip is echt een karakter. We hebben hem al van jongs af aan. Zijn moeder woonde bij mijn schoonzus in huis en daar is Flip ook geboren. Mijn man en ik woonden nog niet samen, maar ik kon die kleine kittens natuurlijk niet weerstaan. Dus we zochten er eentje uit en hij mocht zolang bij mijn schoonouders in huis verblijven als hij oud genoeg was om zijn moeder te verlaten. De kat van mijn schoonouders is het halfzusje van Flip en net een jaar ouder. Dus dat leek ons ook wel een leuke match en leuke speelmaatjes voor de time being. Eerst hadden we ons oog op een rustiger boertje/zusje van Flip, maar als kleine dreutel klom Flip al in onze harten (soms ook nog letterlijk).

Kittens zijn gewoon super schattig, speels en ondeugend. En Flip was geen uitzondering. Na een paar maanden konden wij hem al verwelkomen in ons huurhuis en we vormden meteen een echt gezinnetje. Ondertussen is hij al 4 jaar oud, en eigenlijk nog net zo schattig als toen. Doordat hij van jongs af aan al veel in de handen van mensen is geweest is hij super sociaal naar ieder persoon. Als wij bezoek hebben klimt hij altijd wel bij iemand op schoot om diegene van onder tot boven te besnuffelen en zijn/haar aandacht op te eisen.

Zoals meer katten: Flip is dol op dozen!

Als mijn man en ik thuis zijn, is Flip onze schaduw. Wanneer hij op de gang zit, wij in de woonkamer en de deur naar de woonkamer dicht is, dan is het bijna paniek voor Flip. Net zo lang mauwen tot wij de deur opendoen en daarna luid mauwend kopjes komen geven. Sorry Flip, hoe konden we het in ons hoofd halen om jou buiten te sluiten. En nee, natuurlijk waren we jou niet vergeten. We zouden niet durven!

Dus nu hebben jullie ook even een idee bij Flip. Hij is echt ons oogappeltje en als hij niet zijn drukke zelf is, maak ik me gelijk zorgen. Wanneer hij iets stouts heeft gedaan, zoals een vaas omgegooid, komt hij meteen een wit voetje halen (ja, hij heeft al vier witte voetjes :P). En wanneer één van ons alleen thuis is, is hij nooit ver weg en kan ik hele gesprekken met hem voeren, want ja, cat-lady hè 😉

Een gedachte over “Flip, de kat met een voorkeur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s